måndag 25 juni 2012

Dagens presenttips...























Herregud vad det regnar... finns det inget stopp...?!

Jag gav bort den söta smörbyttan som ni ser överst bland bilderna som sommarpresent. En minst sagt uppskattad sådan. Underbar fin keramik från 
Mia Blanche gå in och kika...jag gillar nog nästintill allt...

Nähe nu är ugnspannkakan klar och tre små hungriga killar ser ut som cockerspanielvalpar...bara att hugga i.

Kram på Er!
Malin


söndag 24 juni 2012

Seglarsnaps...






Glad midsommar så här i efterskott... 

Gott, glatt och havet glittrandes från alla håll och kanter. 

Vi var ute på våra vänners skärgårdsö där de har sin fina stuga. Tillsammans med fler goda vänner blev även denna midsommarafton en härlig sommardag och kväll med barfota barn springandes och fulla med bus.

Nu blir det jobb i två veckor till, sen nalkas semester även för mig.

Ta hand om Er,
Kram Malin

onsdag 20 juni 2012

Lavendel och en rostig stol...







Ljuva lavendel... Står lite här och där i zinkkrukor.

Å vad det kliar i fingrarna, jag vill bara åka och handla hur mycket blommor som helst och sätta igång med trädgården... 

Men vi är inte riktigt där än och jag får hålla mig till den lilla hörnan i trädgården som vi gjort i ordning lite grann... Hittade en gammal rostig stol slängd i skogen, den står nu mitt på gruset med en zinkhink under sig... Tyckte att stolen var värd lite bättre öde.

Nu har vi än en gång valt puts. Hade vi inte redan valt det?! Jo, men visst är det en himla tur att man hinner fundera och ändra sig ett par gånger. Nu har vi valt putsfärg igen, och nu känns det helt rätt...det blev inte brytning mot gult som vi tänkt. 

Även färg på vindskivor har vi valt, så nu börjar dom äntligen. Huset är återigen omringat av byggställningar och man vill bara se huset vitt, så som vi har gått och väntat...

Fick höra att fem nybyggda nästan inflyttningsklara hus i annat område precis fått inbrott, alla vitvaror och el och verktyg var borta, parkettgolv, rubbet...

Känns ju inte så kul att höra, så jag kommer inte skriva jippi idag kom fläkten, eller jippi idag kom kyl och frys... Nix, fick varningens ord att inte skriva något om detta vare sig på FB eller blogg. Tänkvärt!

Kram på Er,
Snart är det midsommar och återigen dags för 7 sorters blommor under huvudkudden ;-)

Malin

tisdag 19 juni 2012

"Sommar Caesar"...





































Hallå alla!!!
Jag trotsar sommaren och lagar sommarmat, hej vad det går...


Bjuder idag på denna sagolikt goda "Sommar Caesar" med nypotatis, sååå god. Just nu glöder grillen och till denna tar vi idag några olika varianter av starka chorizokorvar.


Testa, kanske kan vara något till midsommarbordet!

6 portioner

1 1/2 kg färskpotatis
1 romansallad
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
3 sardellfiléer
2 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl finriven parmesanost

flingsalt och peppar
1 citron
1 dl hyvlad parmesanost
2 dl krutonger

1. Borsta, skölj och koka potatisen. Häll av och låt svalna. Ansa och skär salladen i ca 3 cm stora bitar. (Jag hade inte romansallad hemma så det fick duga med ruccola)
2. Skala vitlöken och finhacka den, kapris och sardeller. Blanda hacket med crème fraiche, majonnäs och parmesan. Smaksätt med salt, peppar och några droppar pressad citronsaft.
3. Dela potatisarna om de är stora. Vänd försiktigt ner potatis och sallad i dressingen. Lägg salladen i en skål/fat och garnera med hyvlad ost och krutonger.
4. Servera med det som kylskåpet bjuder på och varför inte grillad sparris.

Smaklig måltid & glad sommar!


Nu är det dags att äta för mig,

Kramar till Er alla!
Malin


söndag 17 juni 2012

Västkusten...










Å vilken härlig helg vi har haft hos min pappa med fru som bor på Västkusten...

Krabbfiske och andats hav...oj oj oj det är då livet på en pinne!

Idag har vi åkt båt hela dagen och beskådat alla underbara små och stora hus från havssidan. Så fina och vilka verandor, man kan knappt förstå att man verkligen kan bo så fint med brygga och båten precis utanför fönstret... 

Det är som en sagovärld och bara det att kliva i land lite här och var, strosa runt och ta en glass. Allt är sååå fint, trots att mycket är nött och slitet, gör sig så bra i miljön.

Att avnjuta en dagens lunch som består av nyfångad fisk eller färska räkor. Det märks att barnen börjar bli större och även de njuter av varje tugga de tar...sen är det bara att hoppa ner i båten igen och åka vidare till nästa mysiga stop.

Trollungarna ska få hänga där i veckan och bli super duktiga på att spela golf och på att fiska makrill. Själv fick man ju åka hem för att jobba, men jag njuter av att barnens första sommarlovsvecka blir vid havet.

Nä, nu är jag trött och urblåst, dags att gå och knyta sig!

Kram till Er alla,
Malin

torsdag 14 juni 2012

Den blomster tid nu kommer...


















Å vipps så blev det plötsligt sommarlov för barnen! Känns alltid lika konstigt och man frågar sig, är sommaren redan här?!


Underbart söta killar som sjöng med sina klasser och därefter picknick i gräset vid skolan. Sen smet vi hem och käkade den efterlängtade jordgubbstårtan här hemma... Mysigt!!!


En härlig dag och faktiskt med uppehåll. På bordet kanske sommarens somrigaste avslutnings eller midsommarblomma, fru prästkrage... Vackert och enkelt!


Ta hand om Er,
Kram Malin

tisdag 12 juni 2012

Önskelista...






En liten önskelista det har även jag... precis som mina barn!!!

Vacker vit keramik, fåtöljen och bordet, allt från Nordals... 

Vi har ett fint vitt träbord idag men det är 90 cm brett och jag skulle vilja ha lite bredare. Det vita bordet här är 100 cm och det gör rätt mycket, sen är frågan beroende på hur stort det blir i matsalen om man ska ha två efter varandra...vi får se. Kanske dags att gå in i huset och börja mäta. Äntligen!!!

Puts är nu beställd även till vissa delar inomhus, rå grå...kan bli fint, kan bli tokigt men ibland är det värt att chansa för det kan ju också bli klockrent.

Önskar alla en fortsatt skön kväll!
Kramar Malin

måndag 11 juni 2012

Inspiration putsfärg...




















När det gäller putsen och dess färg på vårt blivande hus så var det ju inte så lätt som vi kunde tro. Vitt och vitt mot gult eller med grå brytning, det sistnämnda lät ju bra och rätt i våra öron... 

Nu har vi åkt och gått och åkt och gått tittat och jämfört alla möjliga sorters hus och än en gång tänkt efter hur vi vill att vårt hus ska se ut och hur det gör sig till de grå spröjsade fönstren.

Nu har vi landat och vi har bestämt oss för vitt med minsta möjliga brytning mot gult. Vi får se om det blir gjort under nästa vecka, såå spännande!

Annars så känns det inte som det händer så mycket med huset och veckorna rusar...

Men när vi kikade upp för stegen så visade det sig att övervåningen i stort sett var klar... Det är som ett pussel, takfönster har kommit, väggar och golv, och igår kom några fula skorsten upp. Något litet har hänt från dag till dag. Inflytt september, det är faktiskt inte så långt kvar fast det känns just nu som en evighet.

Bilderna är från Bjärka-Säby Slott strax utanför Linköping, den färgen på putsen är lite mer gul än vi tänkt men jag tycker dessa byggnader är oerhört vackra.

Då fortsätter vi heja på Sverige i fotbolls EM!

Kram på Er,
Malin


fredag 8 juni 2012

Kärleksmums mys...


































Äntligen fredag! 


Fick smita tidigare efter möte på jobbet idag för att hämta hem en liten sjukling... 


Nu har vi myst i kubik... Vi har bakat hotantotan som dom gör på fritids ibland och så blev det klassiska kärleksmums som jag hällde sirap i, både i kaksmeten och glasyren. Riktigt gott, lite segt och så där lagom sockerchockigt som jag känner att det är i kroppen just nu... Ibland undrar jag hur mycket man kan klämma i sig så där på en gång, typ när man skär upp dom till rutor och det blir små slattar kvar i kanterna med extra mycket glasyr på...det är ju inget att frysa in eller att bjuda på. Oj oj, så gott och så mätt jag är just nu :-)


Nu satsar vi på att vila upp oss så vi orkar med sista veckan med skolavslutning och nalkande sommarlov för våra små älskade killar!


Smilla visar sin bästa sida, mest mys i killarnas säng dagarna i ända, gäsp och så tvärvänder hon till bus och jagar här snodden till kameran...så söt!


Härlig helg till Er alla!
Kramar Malin

torsdag 7 juni 2012

Vardagsfavoriter...






















Ibland hittar man ju några riktiga favoriter som man använder varje dag och verkligen tok gillar... Slår idag ett slag för Moroccanoil som finns att hitta på frisörsalong. Bara att ta några droppar i nytvättat/fuktigt hår och det både luktar gott, skyddar och ger en jätte fin glans... (Tack svärmor!!!)


Jag är väl ingen riktig parfym tjej, vilket betyder att jag köper inte så mycket parfym egentligen. Clean Warm Cotton fick jag av min kära man för inte så länge sedan och jag måste säga att jag är helt såld...riktigt fräsch sommar parfym måste jag säga sååå god. Dessa två produkter kan jag varmt rekommendera!


Nu har jag ställt en kasse lavendel vid vår flaggstång uppe på tomten som typ betyder... hm jag vill nog grävas ner snart runt stången, för det blir så väldigt fint sen :-) Vi får väl se vad Mr säger... Jag vill ju inte vara jobbig...men det är ju typ så jag känner hela tiden eftersom jag inte får gräva med min rygg!


Nationaldagen firades med sill och färskpotatis och till efterrätt jordgubbstårta med världens bästa vänner som äntligen kommit hem igen! En underbar dag med mycket skratt och värme!


Önskar alla en fortsatt härlig dag!
Kramar Malin

lördag 2 juni 2012

Lite före och efter...











Hallå där...
Dagarna rullar på igen. Jag jobbar nu 75 % och sjukskriven 25% vilket betyder att nu är det jobb, hårdträning på gym innan eller efter jobbet med världens bästa sjukgymnast... Och så vet nog de flesta hur det är i vardagen, matlagning, läxor och vardagsfix med mycket kvalitativ barnmys som är oerhört viktigt för mig. Som pricken över det så är jag väldigt trött och mitt i allt måste jag vila och tänka på mig själv... Japp så är det!!! 

Så det är skönt med helg måste jag säga! 

Och jag är väldigt glad över fredagens stora evenemang som jag delvis varit involverad i. Vi var 500 pers från jobbet i en gammal lokverkstad i Motala, super cool "industrilokal" måste jag säga. Vi hade Kristian Luuk som vår moderator under eftermiddagen och kvällen och Arvingarna rockade loss hela gänget senare på kvällen. Väldigt lyckat och riktigt kul var det!

Jaha... lite bilder från tidigare land som var uppe på vår tomt... sen har min stackars man grävt, lagt på duk, lagt på pallkragar som vi målat vita, skyfflat på krossat gårdsgrus och jag har spraylackat en gammal avlång blomlåda med zinkfärg där jag tog tillvara de smultron som fanns i det tidigare landet.

Väldigt enkelt och utan krusiduller...sen kan ju detta utökas vartefter och vi ska fortsätta med grus mot boden som ligger precis där... 

Bästa lördagen till Er alla!
Många kramar Malin